Ontotext

Какво предлагаме

Онтотекст е глобален разработчик на семантични технологии и решения базирани на тях. Семантичните технологии използват алгоритми, на базата на изкуствения интелект, които се прилагат към управлението и използването на големи данни и текстов анализ. Компанията е създала пълен набор от инструменти и услуги, включващи текст майнинг и онтологии за автоматично извличане на смисъл от данни. Основният продукт на Онтотекст е GraphDB, нерелационна база данни, която позволява на организациите за откриват значения и свързват концепции от множество разнородни бази данни и информационни силози от неструктурирани данни. Откритите значения, връзки и концепции се преобразуват в структурирана, полезна информация и ценни бизнес идеи.

За компанията

Компанията е наградена за много от своите академични и изследователски проекти. От 2008 г. Онтотекст има регионални офиси на своите ключови пазари UK и USA, но компанията предлага в цял свят своята доказана технология и семантични решения.

Продукти

Graph DB
GraphDB™ е зряла NoSQL база, използвана за управление на големи обеми данни, заявки и изводи в реално време. Технологията позволява безпроблемна интеграция между разнородни информационни силози и предлага цялостен, 360 изглед върху информацията.

Интелигентото управление на данни позволява елемнтите да се тръсят, съпоставят и споделят безпроблемно през различни платформи. Маркираните обекти, концепции и връзки се визуализират в граф, за да се подсигури високо ниво на детайлност и релевантна информация. GraphDB позволява съхраняването на данни във вид на “атомични факти”, което улеснява класифицирането, повторното използване, комбинирането, споделянето и интеграцията им. На тази база се извършва последващо създаване на нови факти и приложения на информацията.

Self-Service Semantic Suite (S4)
S4 е облачна услуга за текстов анализ. Тя предоставя възможност за текстов анализ и управление на мета данни, на изключително атрактивна цена, което я прави достъпна за всяка организация.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Решения

GraphDB е основна платформа, на чиято база се създават различни индустриални решения, приложими за: индустрии, свъзани със създаване и управление на съдържание: медии, издателства; науки за живота – здравеопазване, фармация; музеи, архиви и културно историческо наследство; подбор на персонал, и всички други индустрии където съответствието и управлението на документи могат да бъдат подобрени. Платформата се интегрира с различни технологии за търсене, включващи:

  • Семантични уеб решения
  • Платформи за insights
  • eDiscovery платформи
  • Платформи, използвани в областта на културно-историческо наследство, музеи и архиви.
Ontotext

Главен офис:
Офис център Полиграфия, ет.4,
Бул. Цариградско шосе 47А,
1124 София, България

Награди:

ontotext-award-2
ontotext-award-1

2014 Bulgarian Innovation Enterprise Award

Онтотекст е носител на многобройни награди за своите продукти и научни разработки. Научните открития на компанията се използват в над 1000 изследователски проекти и инициативи, фокусирани върху развитието на семантичните технологии и техните приложения за текстов анализ и откриване на информация. Научните изследвания на Онтотекст са публикувани във водещи академични и индустриални издания.

Вижте публикациите на Онтотекст.

Вижте проектите на Онтотекст.

Award for most outstanding and successful company in the 6th EU Framework Programme

ontotext-award-3

2009 annual award for science Pythagoras

ontotext-award-4

Избрани клиенти

bbc
euromoney
financial-times
oxford-university-press
astrazeneca
the-british-museum
realpath: /srv/extvirt-1/www-bg.sirma.com/srm_inc_ins/SKK-Daily_values-5_1.csv
Име на емитента: Сирма Груп Холдинг АД-София
БФК / SKK:
Пазарен сегмент:
Сегмент акции Standard
ISIN код на емисията:
BG1100032140
Номинална стойност:
BGN 1.00
Последно общо събрание:
15.06.2017
Последен неконсолидиран отчет:
31.03.2017
Цена:Промяна в цената:Търгуван обем от текуща сесия:
---
Минимална цена от текуща сесия:Максимална цена от текуща сесия:Средно претеглена цена от текуща сесия:
---
25.06.2017 12:01