Hand Pressing A Cloud Computing Icon On Blurred Cityscape Background

Българският дейта център и водещ доставчик на облачни услуги Датикум АД,част от „Сирма Груп Холдинг“ АД, отчита трикратен ръст на приходите си за 2015 г.Приходите от продажби на дружеството за изминалата 2015 година се равняват на 4.7 млн. лв., което е ръст от 178% в сравнение с 2014 година. В същото време, новите клиенти на Датикум са се увеличили с 25%.

Датикум е ИТ компания, специализирана в предоставянето на облачни IaaS (инфраструктура като услуга) решения, изграждане на частни облачни инфраструктури, десктоп виртуализация (VDI), изграждане на решения за възстановяване след бедствия и аварии (Disaster Recovery), системна интеграция и поддръжка.

„Още от създаването на Датикум нашата мисия е да сме лоялен и предпочитан партньор за нашите клиенти чрез предоставяне на висококачествени и надеждни ИТ услуги. Следвайки това кредо, ние непрестанно инвестираме в подобряване и усъвършенстване на нашата инфраструктура и услуги като цяло.  Рекордните приходи и постоянния ръст на нови клиенти са доказателство, че сме на правилния път, а доверието на нашите клиенти и удовлетвореността им от качеството на нашите услуги ни карат да продължаваме в същия дух.“, коментира резултатите Росен Маринов, изпълнителния директор на Датикум АД.

Датикум АД е компания, създадена през 2008 г. с цел да отговори на нарастващото търсене на дейта центрове от международен клас. За разлика от  традиционните центрове за съхранение на данни, Датикум предоставя пълната гама управляеми услуги – облачни сървъри, отдаване под наем на хардуерни сървъри и оборудване, колокация, изграждане и поддържане на частни облачни системи, системна интеграция и поддръжка. Използвайки услугите на Датикум АД, клиентите намаляват драстично разходите си за изграждане и поддръжка на своята ИТ инфраструктура.