Multiple-metering-devices

Сирма Медикъл Системс АД получи престижна награда от фистивала WEBIT Sofia 2017, в категорията „Най-добро мобилно приложение за здравословен начин на живот и хранене“. Отличието беше присъдено на иновативното мобилно приложение за управление на диабетното състояние – Diabetes: M. Наградата беше връчена от Хила Коен, ръководител направление Частен сектор и пратньорства, към  Innovation Accelerator, the World Food Programme.

Diabetes-M-WEBIT-Award

Тържествената гала церемония по награждаването се състоя в София Тех парк, на 25 април 2017, като част от Webit Festival – водещ форум за  дигитални технологии и иновации в Европа.

Diabetes:M беше избран за победител от жури, в което участваха повече от 20 технологични и здравни експерти, от цял свят. Сред тях бяха професор Shafi Ahmed and д-р Lisa Latts. Професор Ахмед е сред най-известните хирурзи в света, и първият който е извършил серия от операции последством технологии от виртуалната реалност. Лиза Латс е вицепрезидент на IBM Watson Health – един от най-авангардните проекти на IBM, в областта на здравеопазването, базиран на технологии в областта на изкуствения интелект.

Тази година, изданието на фестивала в София, България, събра над 5000 посетители, от повече от 90 страни. Над 300 лектори споделиха своя ценен опит, придобит във водещи световни компании, с цел да помогнат на компаниите да се адаптират към технологичните тенденции, които драстично ще променят живота ни  в следващите няколко години.

“Ние сме много горди от поручаването на престижното отличие, връчено на един от най-престижните форуми за Иновации и Дигитални технологии в Европа. Нашата главна цел е да усъвършенстваме Diabetes:M и улесним потребителите на услугата, да управляват ежедневните дейности по обслужване на своето диабетно състояние, като им помогнем да живеят по-здравословно и пълноценнол”, сподели Росен Върбанов, Изпълнителен директор на Сирма Медикъл Системс АД.

Повече за WEBIT

Webit.Festival  е водещо събитие за дигитални технологии и иновации за Европа (част от серията Global Webit) с годишни  издания в София, Истанбул, Дубай, Сингапур и Ню Делхи). В България се проведе на 25-26 април 2017 г. , с повече от 5000 участници, от над 90 страни, 300 говорители,  и над 100 избрани европейски и световни  стартиращи компании във Founders Games.

Повече за DIABETES:M

Приложението Diabetes:M е публикувано за пръв път в  Google Play през April, 2013. Разработено е от програмисти, страдащи от диабет, за да помогнат на хората в това състояние да управляват всички аспекти на своето заболяване. Потребителите могат да проследяват, анализират, коригират и експортват данни. Днес Diabetes:M е утвърдено и популярно приложение, което има над 315 000 инсталации и повече от 50 000 активни потребители. Приложението е добре познато и на медицинските специалисти в областта на диабета, които го препоръчват на своите пациенти като удобен мобилен дневник за данни.

Get it on iTunes:

https://itunes.apple.com/app/id1196733537?mt=8

Download on Google Play:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mydiabetes