Mobile-control

Сирма Медикъл Системс, част от Сирма Груп, обяви пускането на iOS версия и разширен абонамент за най-популярното си мобилно приложение Diabetes:M. С над 300 000 инсталации и повече от 50 000 активни потребители приложението за Android OS устройства придоби огромна популярност в последните няколко години.

Мобилното приложение помага на диабетно болните лесно управлавление на личния дневник за самоконтрол на диабета в движение – от всяка точка и по всяко време. Решението е  предпочитано от пациенти и лекари, защото улеснява пациентите да постигнат контрол върху един от най-времеемките етапи при наблюдение на диабета – проследяване и документиране на всеки детайл, изследване на свързаните с диабета, хранене и  дневен режим, и като краен резултат да постигне ефективно управление на диабетното състояние.

Разработчиците на приложението от Сирма Медикъл Системс, наскоро въведоха няколко големи подобрения на приложението Diabetes:M, свързани с потребителския интерфейс, като направиха работата с приложението по-лесна и удобна. Най-важното за пациенти и лекари обаче, остава дълго чаканата премиера на iOS версията, която вече може да се свали от  Apple App Store.

Също като Android версията, новото приожение е оптимизирано за работа с iPhones и iPads, съобразявайки се със спецификите на всяко от устройствата. Версията iOS е почти идентична с версията за Android – съдържа всички функционалности и вече се използва от хиляди диабетно болни потребители.

Любопитното е, че независимо дали става въпрос за наблюдение на диабет тип 1 или 2, гестационен диабет, преддиабетно състояние или наблюдение на жизнените показатели на член на семейството, Diabetes:M ви предлага удобен електронен дневник за вашите най-важни показатели.

Приложението проследява почти всички аспекти на диабетното лечение и предлага подробни справки, таблици и статистика. Потребителят може да изпрати тези справки по имейл на своя GP или наблюдаващ лекар.  Diabetes:M предлага разнообразни инструменти, които позволяват да откриете тенденцията за промени в нивата на кръвната глюкоза, позволява да изчислите базалния инсулин и бързодействащ инсулин/инсулинов аналог (болус), използвайки високоефективен и иновативен болус калкулатор.

Също така има база данни с хранителната стойност на групи храни, която позволява да следите показателите на дневния прием на храна и свързаните показатели за определяне на болуса за съответното хранене, както и необходимото време за упражнения или движение.  Има опция за напомнящи съобщения, така че да не се пропуска поредната проверка.

Diabetes:M може да анализира стойностите на импортираните данни от различни глюкомери и инсулинови помпи посредством експортиране на файлове от съответните софтуерни ситеми за управление на диабетното състояние. Всички базови функционалности са достъпни безплатно.

С пускането на iOS версията на приложението, компанията предлага и нова много важна услуга – разширен абонамент, който съдържа нови и атрактивни функционалности:

  • Дисплей без реклами – абонаментният план изключва рекламите от приложението;
  • 2 допълнителни профила – може да настроите два допълнителни профила, които използват пълната функционалност на приложението. Това позволява да следите диабетното състояние на вашите близки, дори и на домашния си любимец;
  • Допълнителни лабораторни резултати – добавяте цялостен метаболитен панел, тестове за работа на бъбеците и много други;
  • Разширена база данни за храни – това позволява по-широк достъп до хранителни бази данни (от външни източници), както и опция да запазите конкетни храни като храни или ястия;
  • Синхронизация – автоматично синхронизира няколко устройства при смяна на данните.Позволява да използвате всяко свое мобилно устройство за лесно проследяване на състоянието;
  • Справки – генерира справки в PDF или XLS формати.

Всяка от тези функционалности е създадена, за да помогне на диабетиците да проследавят лесно своето състояние, като им спестава време, усилия и не ги разсейва с излишен рекламен шум. Разширеният абонамент в момента се предлага само за iOS версията, но в края на месец март предстои пусканете на същия абонаментен план и за Android версията.

В следващите няколко месеца Сирма Медикъл Системс ще предложи допълнителни подобрения и функционалности, както и уеб базиран потребителски интерфейс. Това ще предостави повече начини за проследяване и анализ на потребителските данни, помагайки да се преодолеят затрудненията, рисковете  и оптимизират разходите при управление на диабетното състояние.

Към днешна дата приложението има над 300 000 инсталации и над 50 000 активни потребители. Diabetes:M е добре познато, прието и препоръчвано от медицинските специалисти  на техните пациенти.

Повече информация тук.

Уточнение: iOS, iPhone, iPad, Apple App Store и Android са запазени марки на съответните уважавани от нас компании.