Measure 1

За EngView Systems Sofia изминаващата 2017 година е една от най-успешните години от гледна точка на реализирани проекти. Компанията въвежда три изцяло нови продукта, които са във финална фаза на тестване и ще се пуснат на пазара официално в началото на 2018 година. Също така тази година стартираха два ключови проекта със стратегическия партньор, Heidelberg. Компанията, която е един от световните лидери в производството на офсетови печатни машини отново се довери на EngView Systems за изграждане на иновативни технологични решения.

Един от новите продукти за тази година – packGATE, е  клауд базирано решение, интерактивен портал,  насочен към печатниците и производителите на опаковки. Порталът ще улесни комуникацията между крайните потребители и отделите по продажба на производителите. По този начин малките бизнеси ще могат лесно да си поръчват качествени брандирани опаковки онлайн. Продуктът вече има няколко пилотни клиента, които дават обратна връзка и помагат за развитието му. packGATE ще бъде официално обявен на ЕxpoPrint 2018 в Сао Пауло, с оглед на потенциала от големи клиенти на пазарите в Южна Америка.

Друг успешен продукт за тази година е Turn Check, който екипът на EngView Systems реализира съвместно с дългогодишния си партньор в сферата на метрологията Quality Vision International Inc. (QVI). Turn Check e специализирана система за измерване на валове и ротационни детайли. Софтуерът е част от ОЕМ решение за качествен контрол при производството на въртящи се детайли. През октомври, измервателната система бе представена на изложението Quality Show, IL, USA. Продуктът предизвика голям интерес и вече има първи подписани договори с клиенти, чакащи официалното му пускане през 2018.

Усилената работа на екипа тази година доведе до първия патент (чакащ одобрение) на EngView Systems за продукта mCaliper. Решението е насочено към заводи и производства от машиностроителната индустрия. mCaliper представлява набор от приложения за съхранение и анализиране на данни от измервания направени с дигитален шублер или микрометър.

Компанията продължи да развива и основните си продукти като EngView Package & Display Designer Suite. През 2018 година е планирано пускането на седма версия на продукта, в която ще се въвежда клауд – лицензиране, както и ще се затвори процеса по проектиране и производство на опаковки и дисплей като се доразвие интеграцията с външни графични системи.

През 2017 компанията участва в редица световни изложения, заедно с локалните си партньори и дистрибутори, като най-успешни през годината бяха събитията в сферата на печатните услуги и опаковките: FESPA, C!print, Packaging Innovations, SignExpo и Festiwal Druku.

EngView продължава да развива дистрибуторската си мрежа като тази година се сдоби с представителства в няколко нови държави.

Компанията сключи две нови партньорства в сферата на образованието – от септември EngView Package & Display Designer Suite се преподава в още един университета KMUTT в Тайланд , а от следващата година и в професионалното техническо училище в Нови Сад, Сърбия.