2015-bse-sirma-prize

На официална церемония днес в централата на Българска фондова борса – София, Сирма Груп Холдинг получи наградата на БФБ за 2015 г.. Отличието беше връчено от заместник-министърът на финансите г-жа Карина Караиванова, за „Емитент с най-значим принос за развитието на капиталовия пазар в България“.

Призът беше получен лично от Георги Маринов – Председател на Съвета на директорите на Сирма Груп Холдинг АД, Изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет наЕнгВю Системс АД. „Гордеем се с присъденото отличие, което е признание за усилената работа и постиженията на най-голямата българска софтуерна група през изминалата година. Надявам се нашият пример да окуражи и други компании от ИТ сектора да потърсят възможности за ускоряване на бизнес развитието си, излизайки на борсата“, сподели Георги Маринов.

2015-forbes-21

Специалната награда „Сделка на годината“ беше връчена на ЕЛАНА Финансов Холдинг и Сирма Груп Холдинг на церемонията на традиционните Forbes Business Awards за 2015 година. На събитието присъстваше елитът на IT бизнеса в България, утвърдил позициите на родната ИТ индустрия като е един от най-бързоразвиващите се и успешни сектори в българската икономика.

Престижното отличие на Forbes получи Камен Колчев, главен изпълнителен директор на ЕЛАНА Финансов Холдинг. „Forbes наистина ни изненада приятно с наградата, която получихме заедно със Сирма Груп Холдинг. Този приз е оценка на журито, което вярва в бъдещето на капиталовия пазар в България. По време на церемонията много пъти се говореше за това, че не бива да чакаме нещата да се случват, а да ги правим сами. Изказвам огромната си благодарност на Сирма Груп Холдинг за това, че имаха кураж и тръгнаха първи въпреки скептицизма за възможностите на нашия фондов пазар. Капиталовият пазар е мястото за хора с идеи, които могат и се справят, където може да се получи безпристрастна оценка на добрите идеи и добрите бизнеси. Сирма проправиха пътя.“, сподели Камен Колчев.

Нагласите на финасовите анализатори за 2016 са оптимистични за развитието на капиталовия пазар в България. Успешното IPO на „Сирма Груп Холдинг” е катализатор на процеса и се очаква да доведе до повишаване на интереса и от други компании, а инвеститорите да се радват на нови качествени емитенти на фондовия пазар.