Саша Безуханова е инициатор и основател на MoveBG– гражданска платформа за дебат и общо действие. Тя е дългогодишен председател на борда на “Junior Achievement Bulgaria”. Понастоящем е председател на бордовете на Училището за Политика, Технически Университет София, Българския център на жените в технологиите, председател на консултативния съвет на Европейския Център на жените в технологиите към Европейския съюз.

Преди да се посвети на каузата, която MoveBG развива, г-жа Безуханова има 20-годишна успешна управленска кариера в Hewlett-Packard (HP). Последно тя е директор направление „Публична администрация и образование” за световните развиващи се пазари, а предишната й позиция в компанията е директор направление “Публична администрация” за Централна и Източна Европа. От 1998 до 2008 г. Саша Безуханова е генерален директор на HP България и превръща компанията в лидер на местния пазар на информационни и комуникационни технологии. Г-жа Безуханова има водеща роля за привличането на стратегическата инвестиция на Hewlett-Packard за изграждане на Глобален център за отдалечени услуги, която позиционира България на световната инвеститорска карта и днес осигурява работа на повече от 5000 висококвалифицирани специалисти.

Саша Безуханова е магистър по електроника от Техническия университет в София и е завършила програмата по Мениджмънт в INSEAD. Тя е почетен консул на Великото Херцогство Люксембург за България.

Саша Безуханова